panoramafoto frans landhuis Image Header


Eigenaren zijn Egbert Brehm en Ilja Tammen. ( klik op de namen voor meer info)
Na vijfentwintig jaar met veel plezier in de Amsterdamse Pijp gewoond te hebben, werd het ons,  na een periode van soul searching en persoonlijk werk, steeds duidelijker dat we het verlangen hadden de stadse hectiek te verlaten. Op zoek naar meer ruimte, rust en natuur in onze directe leefomgeving.

                 

Egbert werkte als ruimtelijk vormgever van bedrijfsevenementen en Ilja speelde als actrice door heel Nederland -en daarbuiten- in succesvolle jeugdtheater voorstellingen.
De stadse hectiek verlaten betekende ook; onze vrienden, ons werk, het bekende verlaten.
Hoe zou het zijn om te leven met een bos als buurman ? Wat zou de impact zijn op ons welbevinden als onze dagelijkse leefomgeving ruimte en natuur zou zijn ? En zou het zo zijn dat meer ruimte om je heen ook meer ruimte in jezelf wakker zou maken ?
Met La Perle d’Anrosey hebben we een plek gevonden waar dit avontuur verder vorm krijgt en zich  verdiept.

Waarom we voor deze naam gekozen hebben?

La Perle d’Anrosey heeft haar naam te danken aan het feit dat ze haar schoonheid subtiel verborgen heeft, en daardoor goed bewaart: pas als je de poort door bent en op de binnenplaats staat toont ze haar ware gezicht. Als een parel die zichtbaar wordt. Vele dorpsbewoners die hun hele leven al in Anrosey wonen, ontdekken pas sinds kort deze kant van La Perle.

Een ander aspect van een parel is dat het lééft, dat het groeit en zich vormt. Zo ook ons leven hier, ons leven neemt hier andere vormen aan, het leeft en beweegt.

Vaak wordt de parel als symbool gebruikt voor het vinden van je authentieke vorm. De persoonlijke  expressie,  in verbinding met, en als uitdrukking van de eenheid van alle verschijnselen. Dit is een intentie en een inspirerend avontuur !

 

Einstein: ” The important is, not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing. One cannot help but be in awe when he contemplates the mysteries of eternity, of life, of the marvelous structure of reality. It is enough if one tries merely to comprehend a little of this mystery every day.”