Snelweg A6 in droog landschap Image Header

 

Anrosey ligt iets oostelijk van de oude vestingstad Langres. Tussen de afslag 8 (Montigny le Roi) en afslag 6 (Langres-sud) van de A31. Voor een bezoek aan La Perle d’Anrosey rijdt u een aantal km parallel aan de autoroute door het franse landschap zonder noemenswaardige omweg.

Route naar Anrosey vanaf de A31 komend vanuit  Nancy

Vanaf de A31 komend vanuit richting Nancy neem afslag 8 , Montigny le Roi. Vervolgens rechtsaf richting Bourbonne-les-Bains, de D417. In Bourbonne-les-Bains blijft u op de D417 bij de tweede rotonde gaat u linksaf richting Laferté / Fayl-Billot, de D460. Deze blijft U volgen. Ongeveer één kilometer na de afslag bij Laferté krijgt U een afslag naar rechts richting Anrosey de D34. Midden in het dorp maakt de weg een scherpe bocht naar links en direct daarna weer naar rechts. In deze 2e bocht vindt U ons huis aan Uw linkerhand. Let op: Deze routebeschrijving komt vaak niet overeen met de routes van de GPS routeplanners maar brengen u in ongeveer dezelfde tijd naar Anrosey maar via de departementale doorgaande wegen.

Route naar Anrosey vanaf de A31 komend vanuit Dijon

Vanaf de A31 komend vanuit de richting Lyon/Dijon neem afslag 6, Langres-sud. Vervolgens Langres aanhouden via de D428. Ter hoogte van Saint- Geosmes neemt u de afrit naar Langres en draait u de D974op.  In Langres aangekomen gaat U bij het grote verkeersplein rechtsaf de borden Vesoul volgen. Deze leiden U direct naar de RN19. Blijf op de RN19 richting Vesoul volgen tot ongeveer 3 km na het dorp Fayl-Billot. Hier is een afslag naar links richting Laferté / Bourbonne les Bains, de D460. Nadat U Laferté-Gare bent gepasseerd (=spoorlijn) krijgt u een afslag naar links richting Anrosey de D34. Midden in het dorp maakt de weg een scherpe bocht naar links en direct daarna weer naar rechts. In deze 2e bocht vindt U ons huis aan Uw linkerhand. Let op: Deze routebeschrijving komt vaak niet overeen met de routes van de GPS routeplanners maar brengen u in ongeveer dezelfde tijd naar Anrosey maar via de departementale doorgaande wegen.

Alternatieve route door Frankrijk

Kies dit jaar eens niet voor de traditionele route naar het zuiden, maar onderzoek eens of er ook een leuk alternatief mogelijk is. Vaak maakt het de reis niet eens zoveel langer, soms zelfs korter, mooier, goedkoper (minder tol!) en rustiger. Velen kiezen van oudsher nog steeds automatisch de Route du Soleil via Dijon, Lyon maar in combinatie met een overnachting bij la perle  d’Anrosey is er een alternatieve route via Dole die zeker in het drukke hoogseizoen te overwegen is.

Anrosey ligt tussen Nancy en Dijon nabij Langres op 650 km van Utrecht en is goed bereikbaar vanaf de Autoroute du Soleil de A31. Anrosey ligt tussen de afritten Langres-sud (afslag 6) en Montgny le Roi (afslag 8).