Uitzicht op bomen door openstaand raam Image Header

Onthaasten in Anrosey


Heeft u een vraag? Reserveren

Onthaasten op het Franse platteland, dat is wat hier bijna vanzelf gebeurd

Onthaasten in Anrosey

La Perle is een uitstekende plek om eerst eens op adem te komen om de vakantie te beginnen. Direct toen wij dit huis een een aantal jaar geleden mochten bezichtigen waren de ruimte, de rust, de schoonheid, de harmonie en de adem al voelbaar. De parkachtige ommuurde tuin met oude bomen, een natuurlijke bron met ven en het landhuis nodigen uit om direct te ontspannen en aan je vakantie te beginnen, zodra je hier het terrein opdraait. Iets wat door anderen alleen maar beaamd wordt en in de jaren méér voelbaar is geworden.

Anrosey en het Chateau

Onthaasten in Anrosey

Gelegen aan de rand van Anrosey, een dorpje met 150 inwoners, met schitterend uitzicht op de vallei van het riviertje de Amance, is dit landhuis al sinds eeuwen de trots van het dorp. De bossen, het weidse uitzicht, het riviertje de Amance dat in de verte te horen is, de vele vogels waaronder de hop met zijn speciale uiterlijk, stemgeluid en vlieggedrag, de nachtegaal die in het late voorjaar prachtig zingt, en natuurlijk de vele vele zwaluwen die elk jaar terug komen in hun zelfde nestjes bij ons in de oude stallen. Alles werkt hier in en rondom het huis mee om heerlijk tot rust te komen. Vanuit onze Chambres d’Hotes kun je ook een aantal wandelingen, fietstochten of tour tochten met de auto starten. Zwemmen is mogelijk in het mooie Lac de la Liez, op een half uurtje bij ons vandaan. Je kunt meer informatie op de pagina’s Wandelen, Fietsen of Rondtoeren vinden. Voor de liefhebbers van Golfen is het goed te weten dat er op een uurtje rijden twee golfbanen zijn.
Tot rust komen in Anrosey, dat is wat er hier gratis & extra te ervaren is in La Perle d’Anrosey.

Bed & Breakfast – Chambres d’Hotes op slechts 30 minuten van de autoweg maar mijlenver verwijderd van de hectiek van alledag.

Chambre d'Hotes La Perle d'Anrosey

Met onze B&B chambres d’hôtes hebben we een plek waar het ont-stressen als vanzelf gebeurd, en dat willen we graag met u delen. De meerwaarde die hier gewoonweg is : ruimte en tijd, maakt dat je vanzelf tot rust kan komen. Wij hebben dat inmiddels een aantal jaar als dagelijkse realiteit om ons heen en merken het gunstige effect op onszelf.

Verwennerij aan de Table d’hotes, een informeel diner aan de gastentafel.

Chambre d'Hotes La Perle d'Anrosey

Elke avond koken we voor onze gasten een uitgebreide maaltijd + een kindervariant. Een informeel diner aan de lange tafel op het terras. De Franse levensstijl van lekker eten, tijd nemen om te genieten, van elkaar en van de omgeving, zetten we met deze moderne variant dus voort in dit Domaine.

 

 

Nachtrust

Chambre d'Hotes La Perle d'Anrosey

’s Nachts is het hier nog echt donker, er is geen lichtvervuiling. Om 23H gaan ook de laatste straatlantaarns van het dorp uit. Bij een wolkenloze zomeravond is er een prachtige sterrenhemel te zien. Soms zitten we hier ademloos te kijken naar de immense ruimte die dan zichtbaar wordt. We hebben ook op alle kamers goede bedden voor een zorgeloze nachtrust.

Ontspannen reizen met een overnachting onderweg

Onthaasten & Ontspannen kan al gedurende één overnachting onderweg; vanaf 16.00 uur ben je welkom in huis, tuin en atelier. De ruimte en rust van La Perle maakt dat het ontspannen vakantie gevoel direct al kan beginnen.
Voor families zijn er de ruime familiekamers, en in de zomervakantie richten we het grote atelier in als kinderatelier waar getekend kan worden.
Op elke leeftijd is onthaasten tenslotte een goed idee !

Even weg uit de drukte van het moderne leven, met een meerdaags arrangement bij la Perle d’Anrosey

Als u even van het drukke moderne leven afstand wilt nemen om lekker tot rust te komen, dan is een verblijf van een aantal dagen in la Perle d’Anrosey een unieke locatie. Op slechts 600 km van Utrecht komt u in La Perle d’Anrosey aan in een ander ritme.

Chambre d'Hotes La Perle d'Anrosey

De vanzelfsprekende rust en het tragere levensritme van het franse platteland zijn een welkome afwisseling voor het hectische bestaan. Kom je voor meerderde dagen, dan kan de onthaasting zich mettertijd verdiepen. En, zoals een gast het eens verwoordde, ‘Pas op ! Je loopt het risico om helemaal tot rust te komen’. Het is een natuurlijk proces dat plaats kan vinden door de tijd te hebben en nemen, niets te hoeven, en het op waarde weten te schatten van rust, ruimte en stilte. En het is ook logisch dat dat tijd nodig heeft; een razende lawine staat ook niet in één keer stil. Kom voor één van onze meerdaagse arrangementen en kom lekker tot jezelf.

Bekijk online beschikbaarheids kalender en de actuele prijzen. 

 

Onthaasten vanuit eigen ervaring

We hebben de Amsterdamse hectiek inmiddels al een aantal jaren verlaten en ervaren het onthaasten als dagelijkse praktijk. De vragen die we ons, toen we dit avontuur begonnen, stelden waren van deze aard: hoe is het om een bos als buurman te hebben, zal de dagelijkse natuurlijke omgeving van rust en ruimte ook leiden tot meer innerlijke rust en stilte ?

Chambre d'Hotes La Perle d'Anrosey

Wel, we kunnen niet anders dan constateren dat alles op een prachtige manier in elkaar verweven is en ja, inderdaad ! de natuurlijke manier van leven doet haar louterende en verdiepende werk op ons gemoed.

Zelfs als we in het hoge hoogseizoen vol draaien met een va-et-vient van de zomergasten blijft de rustige harte klop van moeder aarde hier voelbaar.

Chambre d'Hotes La Perle d'Anrosey

Het is ons een plezier en genoegen om u deelgenoot te maken van de Ruimte, de Rust en de Relaxte manier van leven zoals we dat in la Perle gevonden hebben. Kom op adem in la Perle, we ontvangen u graag !

“Alle ingrediënten zijn hier aanwezig om heerlijk te onthaasten, en of je nu te gast bent voor één overnachting of voor een meerdaags arrangement. Met je complete gezin of met je partner, de louterende werking van de natuur en de ruimte doet zich altijd gelden.”