Image Header

Onthaasten en ontspannen in en rond Anrosey

Chambres d'Hotes la Perle d'Anrosey

Onthaasten in Anrosey

 

Onthaasten in Anrosey, dat is wat hier bijna vanzelf gebeurd

La Perle is een uitstekende plek om eerst eens op adem te komen om de vakantie te beginnen.

Direct toen wij dit huis een een aantal jaar geleden mochten bezichtigen waren de ruimte, de rust, de schoonheid, de harmonie en de adem al voelbaar. Iets wat door anderen alleen maar beaamd wordt en in de jaren méér voelbaar is geworden.

Het landschap en leven in en rond Anrosey

Gelegen aan de rand van Anrosey, een dorpje met 150 inwoners, met schitterend uitzicht op de vallei van het riviertje de Amance, is dit landhuis al sinds eeuwen de trots van het dorp. Liefdevol spreekt men hier zelfs over ‘Le Chateau’. Het heeft een lange geschiedenis, o.a als wijnhuis voor de legers van Napoléon. Het was minstens twee eeuwen in het bezit van een adellijke familie uit Parijs.
De parkachtige ommuurde tuin met oude bomen, een natuurlijke bron met ven èn het landhuis nodigen uit om direct al aan je vakantie te beginnen, zodra je hier het terrein opdraait.
Onthaasten in Anrosey, dat is wat er hier gratis & extra te ervaren is in La Perle d’Anrosey.

Bed & Breakfast – Chambres d’Hotes

Met onze B&B chambres d’hôtes hebben we een plek waar het ont-stressen als vanzelf gebeurd, en dat
willen we graag met u delen. De meerwaarde die hier gewoonweg is : ruimte en tijd, maakt dat je vanzelf tot rust kan komen. De bossen, het weidse uitzicht, het riviertje de Amance dat in de verte te horen is, de vele vogels waaronder de hop met zijn speciale uiterlijk, stemgeluid en vlieggedrag, de nachtegaal die in het late voorjaar prachtig zingt, en natuurlijk de vele vele zwaluwen die elk jaar terug komen in hun zelfde nestjes bij ons in de oude stallen… Alles werkt hier mee om heerlijk tot rust te komen. Wij hebben dat inmiddels een aantal jaar als dagelijkse realiteit om ons heen en merken het gunstige effect op onszelf.

Nachtrust

Door de vele grote ramen in het huis hebben alle kamers een mooi contact met de velden, de bomen, de lucht en de heuvels die Anrosey omringen. Al onze kamers hebben goede bedden om een ontspannen nachtrust mogelijk te maken. ’s Nachts is het hier nog echt donker, er is geen lichtvervuiling. Om 23H gaan ook de laatste straatlantaarns van het dorp uit. Bij een wolkenloze zomeravond is er een prachtige sterrenhemel te zien. Soms zitten we hier ademloos te kijken naar de immense ruimte die dan zichtbaar wordt.
En in het late voorjaar is hier de nachtegaal te horen; vanaf de schemering begint hij zijn prachtige gezang.

Alle ingrediënten zijn hier aanwezig om heerlijk te onthaasten, en of je nu te gast bent voor één overnachting of voor een meerdaags arrangement, de louterende werking van de natuur en de ruimte doet zich altijd gelden.

Verwennerij aan de Table d’hotes

Elke avond koken we voor onze gasten een uitgebreide maaltijd met verse producten. Dineren aan de lange tafel op het terras, samen met ons en de andere gasten, een goede maaltijd en een mooi glas wijn.
U hoeft niet meer te reizen en kan dus echt genieten. Als u met uw kinderen reist kunnen ze zonder probleem mee eten en op hun eigen tijd naar bed gebracht worden.
Het is hèt moment van de dag om anderen te ontmoeten en ontspannen samen te zijn.

De Franse levensstijl van lekker eten, tijd nemen om te genieten, van elkaar en van de omgeving, en een goed gesprek te voeren zetten we met een deze moderne variant dus voort in dit Domaine.

Even weg uit de drukte van het moderne leven.

Als u even van het drukke moderne leven afstand wilt nemen om lekker tot rust te komen, dan is een verblijf van een aantal dagen in la Perle d’Anrosey een unieke locatie. Op slechts 600 km van Utrecht komt u in La Perle d’Anrosey aan in een ander ritme. De vanzelfsprekende rust en het tragere levensritme van

het franse platteland zijn een welkome afwisseling voor het hectische bestaan. Kom je voor meerderde dagen, dan kan de onthaasting zich mettertijd verdiepen. En, zoals een gast het eens verwoordde, ‘Pas op ! Je loopt het risico om helemaal tot rust te komen’. Het is een natuurlijk proces dat plaats kan vinden door de tijd te hebben en nemen, niets te hoeven, en het op waarde weten te schatten van rust, ruimte en stilte. En het is ook logisch dat dat tijd nodig heeft; een razende lawine staat ook niet in één keer stil. Kom voor één van onze meerdaagse arrangementen en kom lekker tot jezelf.

 

Ontspannen reizen met een overnachting onderweg

Onthaasten & Ontspannen kan al gedurende één overnachting onderweg; vanaf 16.00 uur ben je welkom in huis, tuin en atelier. De ruimte en rust van La Perle maakt dat het ontspannen vakantie gevoel direct al kan beginnen.
Voor families zijn er de ruime familiekamers, en in de zomervakantie richten we het grote atelier in als kinderatelier waar getekend kan worden. Aan het einde van het seizoen hangt het atelier dan vol met kleurrijke kindertekeningen. Het terrein van 2ha biedt voldoende ruimte om te rennen en spelen, zonder dat je anderen in de weg zit. Of je nu met pensioen bent, of een drukke verantwoordelijke baan hebt, met schoolgaande kinderen komt of een jong gezinnetje bent: alle leeftijden zijn welkom.
Op elke leeftijd is onthaasten tenslotte een goed idee !

Onthaasten vanuit eigen ervaring

We hebben de Amsterdamse hectiek inmiddels al een aantal jaren verlaten en ervaren het onthaasten als dagelijkse praktijk. De vragen die we ons, toen we dit avontuur begonnen, stelden waren van deze aard: hoe is het om een bos als buurman te hebben, zal de dagelijkse natuurlijke omgeving van rust en ruimte ook leiden tot meer innerlijke rust en stilte ?

Wel, we kunnen niet anders dan constateren dat alles op een prachtige manier in elkaar verweven is en ja, inderdaad ! de natuurlijke manier van leven doet haar louterende en verdiepende werk op ons gemoed.

Zelfs als we in het hoge hoogseizoen vol draaien met een va-et-vient van de zomergasten blijft de rustige harte klop van moeder aarde hier voelbaar.

Kom op adem in la Perle, we ontvangen u graag !

Het is ons een plezier en genoegen om u deelgenoot te maken van de Ruimte, de Rust en de Relaxte manier van leven zoals we dat in la Perle gevonden hebben.

Onthaasten, ontstressen, ont-moeten

 

 

 

https://public2.reflexholiday.nl/OnlineBooking/Search/SearchCategory.aspx?relation=6WFTHi07lSg%3d&languageid=1&locationid=0&bentityid=1835&startdate=16062018&numperiod=1&minpeople=1&maxpeople=1