geel korenveld tegen de heuvels Image Header

Wandelen rondom Anrosey

Overnachten Route Du Soleil

Het glooiende landschap, met afwisselend bossen en landerijen, de rust en de authenticiteit maken deze streek tot een uitstekend wandelgebied. We hebben hier een aantal wandel tochten voor u klaarliggen, ook kunt u desgewenst één van onze stafkaarten meenemen. De wandelingen zijn aangegeven met kleuren. U kunt zelf bepalen hoe lang of hoe kort u wandelt, we hebben tochten van 5 km, 10 km, maar ook van 22 km. Met een lunchpakketje en een flesje water op stap, of u maakt uw wandeltocht zò dat u rond de middag bij een stadje met een restaurant bent. Wandelingen starten veelal vanuit la Perle, maar u kunt ook met de auto naar een ander startpunt rijden, een paar dorpen verderop.

Wandelarrangement van 3 of 4 dagen

Ben je een levensgenieter en houd je van wandelen dan is een wandelarrangement een goed idee. 3 of 4 dagen er even helemaal tussenuit. Overdag stevig wandelen in de schone lucht van de haute marne en ’s avonds lekker aanschuiven aan de table d’hotes voor een gezonde maaltijd en een glas wijn om het leven te vieren.

Rondje Monteson ongeveer 70 minuten

Heb je zin om na een lange autorit even de benen te strekken. Dan is dit een mooie wandeling. Een wandeling van een uurtje. Met mooi uitzicht over de vallei en Anrosey.

 

Overnachten Route Du Soleil

 

Direct vanuit de poort door de vallei van de Amance wandelen naar het dorpje Monteson op de heuvel. De rivier oversteken en bij het spoorwachtershuisje via het asfalt weggetje aan de klim naar Monteson beginnen. Je houd een prachtig zicht op Anrosey als je je omdraait tijdens de wandeling. Midden in Montesson vind je een verhard pad naar links wat je weer naar beneden leidt. Je hebt dan een schitterend uitzicht richting het dorp Laferté, ons andere buurdorp. Als je beneden bent volg je een paar honderd meter de departementale weg totdat je boven het spoor staat. Hier neem je de oude perrontrap naar beneden en volgt het pad langs het spoor en voetbalveld. Totdat je weer rechtsaf kan slaan naar la Perle.

Wandelmeditatie

Overnachten Route Du Soleil

Op verzoek kunt u een wandelmeditatie uitproberen; onder begeleiding van de vrouw des huizes Ilja loopt u in stilte en aanwezigheid. Een eenvoudige manier om te beginnen met ont-stressen. De natuur dringt dieper tot u door, en maakt de rust en ruimte in uzelf ‘wakker’. U ervaart zichzelf als onderdeel van het geheel, wat vaak ontroering en dankbaarheid oproept. Be my guest & give it a try !

Langres

Wandeling 29: A la Croisée des Voies Romaines. Een wandeling van 13,5 km die begint op de grote parkeerplaats in Langres (bij de office du tourisme) Heel leuk om te combineren met een bezoek aan de oude vestingstad Langres zelf. ’s morgens deze wandeling door mooi bosrijk landschap een lunch in de stad en ’s middags een stadswandeling.

 

 

 

 

La Marquise

Overnachten Route Du Soleil

 

La Marquise- 15km. Een wandeling van ongeveer 4 uur. Deels over een geasfalteerde dorpsweg en deels over bospaden. Denk erom wel wat te drinken of eten mee te nemen, je komt geen winkels tegen onderweg. 6x per week komt er ’s morgens een bakker in Anrosey. Hier kun je een hartig broodje kopen voor onderweg. Kaart IGN 3220E is hier aanwezig en kun je gebruiken tijdens je wandeling.

Les Cinq villages

Wandelen Route Du Soleil

 

Wandeling n°44: Les cinq villages is een lange wandeling van ruim 22km. Je kunt de wandeling starten in Laferté (ligt op 2 km van Anrosey.) Je kunt de route gemakkelijk inkorten of aanpassen. Helaas is het restaurant in Guyonvelles gesloten.

Les Coteaux de Coiffy

Overnachten Route Du Soleil

 

Wandeling 15: Les Coteaux de Coiffy. Ook deze wandeling kun je gemakkelijk beginnen vanuit Anrosey. Je kunt deze route op meerdere plaatsen aanpassen. Het is ook goed te doen de tocht op te delen in twee routes. Bijhorende IGN kaarten zijn aanwezig en kun je gebruiken tijdens de wandeling.