Image Header

Vakantiehuis Fleur de Vie

vanaf

600,00 per week

p.nacht
Heeft u een vraag? Reserveren

GITE Fleur de Vie.

Een sfeervol vakantiehuisje met ruime tuin en vrij uitzicht over de vallei van de Amance. Op slechts 50 meter van onze Chambres d’ hôtes.

Wilt u meer weten of  heeft u interesse om te boeken ? Stuur ons dan even een berichtje via Contact of via email of telefoon. We horen het graag.

Ont-stressen

Dit aangename en landelijke huisje ligt aan de rand van de vallei van de Amance, en heeft een zalige grote tuin. Er is een zonneweide, terrasjes , bloemen, fruitbomen en een eeuwenoude notenboom. Dit alles nodigt uit om de uren zoetjes aan te laten verglijden. De eenvoudige, maar nieuwe, keuken ligt aan de tuinkant: dineren buiten in de tuin op een zoele avond onder de sterrenhemel is in een handomdraai te doen.

Eenvoud

Het huisje is eenvoudig , maar heeft alles wat je nodig hebt. Het heeft een ruime badkamer met douche en wastafel, en separaat toilet.  Een sfeervolle salon met bankstel , fauteuils en een authentiek houtkacheltje. De lichte keuken ligt, zoals gezegd,  aan de tuin, en is ingericht met een eettafel. Koelkast, vaatwasser, gasfornuis, elektrische oven, koffiezetapparaat, waterkoker en magnetron zijn aanwezig. Ook is er een wasmachine.

Een oude trap brengt je op de étage in de romantische slaapkamer voor twee personen, met uitzicht op de vallei. Op deze slaapkamer is een wastafel aanwezig. Een tweede slaapkamer is ingericht voor 2 personen met twee 1-persoonsbedden. Op de étage is ook een tweede toilet.

Vanuit deze stek kun je zò aan een lange wandeling beginnen door vallei, bos en heuvels. Of  je installeren in de tuin en de tijd nemen om dat ène boek lezen.  Fietsen is in dit gebied heerlijk maar uitdagend en voor de meer geoefende sporter een genot:  de heuvels lijken lieflijk, maar tijdens het fietsen merk je al snel dat het toch behoorlijk wat van je vraagt. Als je van het echt franse spel  Jeu-de-boules houdt: de pétanque baan van het dorp ligt vlakbij voor een mooi middagje.

Uitstapjes

Wil je erop uit trekken ? Denk dan aan uitstapjes naar het vestingstadje Langres , of naar Besançon of Dijon. Het Château de Fontaine-Française is zomers te bezichtigen en het dorpje Bèze is schilderachtig mooi. Een must voor alle architectuurminnaars is de Kapel van le Corbusier, dat is een dagtochtje, maar de moeite waard. Voor geschiedenis liefhebbers is een bezoek aan het Château de Cirey interessant: hier woonde en werkte de humane en rebelse filosoof Voltaire samen met la Marquise Emilie du Châtelet , en o.a. het originele huistheater op zolder is bewaard gebleven.

Er zijn een paar leuke restaurantjes in omliggende dorpen, en boodschappen kun je op 7 km afstand al doen bij een kleine supermarkt.

Thuiskomen

De naam Fleur de Vie hebben we gegeven als teken van waardering voor het zich voortdurende ontvouwen van levenskracht en inspiratie, hier in Anrosey. Het is onze wens dat ook onze gasten zich hier thuis zullen voelen, en dat men kan genieten van rust en eenvoud, en eventjes, alsof je in deze mooie streek woont, de gelegenheid benutten om ècht thuis te komen, bij jezelf.

Prijzen en reserveren

Gîte Fleur de Vie is geschikt tot 4 personen : € 600,- per week ( voor 1-2 personen) 3 personen € 650,- . * 4 personen € 700,- . Eind-schoonmaak € 95,- Er is één maal beddengoed voorzien.

Open vanaf 10 april t/m 31 oktober 2023