4 wielrenners vetrekken bij la perle 'anrosey Image Header

Fietsen in de weide omgeving van Anrosey

De zuidelijke Haute-Marne is een uitstekend fietsgebied voor de sport-fietser. Rust, ruimte en weggetjes bijna zonder verkeer heersen nog in dit glooiende heuvellandschap. Op slechts een dag rijden van Nederland kunnen wielrentoeristen hier prachtige tochten maken door de heuvels. We hebben hier een aantal fietstochten voor u klaarliggen en u kunt van tevoren bepalen hoe zwaar of hoe licht u uw tocht wilt maken. Neem uw lunchpakket mee, of plan uw fietstocht zò dat u rond de middag in een klein stadje komt, waar u uw lunch in restaurant of op een terras kunt gebruiken. De geoefende fietser kan hier mooie tochten maken van 60, 80 of 100 km. Meer of minder kan natuurlijk ook.

Wat je moet weten bij het plannen van je fietstocht.

Het gebied rondom Anrosey kenmerkt zich met heel veel erg rustige wegen. Bijna alle wegen hebben een goed wegdek. Wat erg aangenaam is voor wielrenners op smalle banden. Je kunt prachtige tochten maken in alle windrichtingen direct vanuit de B&B. Richting Langres, richting Champlitte, richting Jussey en richting Bourbonnes le Bain. Je zult verrast zijn door de schoonheid en rust van het landschap. Het rustige gebied heeft ook een keerzijde. Je moet weten waar je kunt lunchen onderweg. De terrassen of restaurants vind je niet zomaar. Je vind ze in ieder geval in Bourbonnes les  Bains; Langres; Melay; Fayl Billot en Jussey. Wij kunnen helpen bij het uitwerken van de tocht zodat je na een paar uur fietsen kunt pauzeren op terras of restaurant. In de genoemde plaatsen zijn in ieder geval mogelijkheden voor een lunch.

Het gebied tussen Anrosey, Bourbonne les Bains en de bron van de Maas is schilderachtig mooi maar hier en daar met steile klimmetjes tot maximaal 10-15%.  Als je minder uitdagend wilt fietsen kun je ook langer in de vallei van de Amance blijven dan kom je minder hoogtemeters tegen.

Fietstochten met hoogtemeters rondom Anrosey