A6 door een verdroogd landschap Image Header

Leuke vakantie adressen in Frankrijk


Heeft u een vraag? Reserveren

Leuke vakantie adressen in Frankrijk.

Bent u op zoek naar een leuk en inspirerend vakantie adres in Frankrijk, dan vind u hier een paar bijzondere plekjes.

Wij ontvangen in La Perle d’Anrosey veel gasten voor een overnachting onderweg op weg naar of van hun vakantie bestemming in Zuid Frankrijk. Wij horen hier dan ook regelmatig de enthousiaste verhalen van onze gasten over collega’s elders in Frankrijk.  Wij hebben een aantal van deze leuke of bijzondere vakantie adressen voor u op een rijtje gezet en wij zullen deze in de loop van de tijd verder uitbreiden.

Het zijn vooral adressen in de Drome, Ardèche of Provence, dat is ook niet zo verwonderlijk want onze Chambres d’Hotes op ligt gunstig ten opzichte van die eindbestemmingen. In Anrosey  (bij Langres) ben je net over de helft van de reis.

 


Camping:  Aire Naturelle Les Joncquiers

Kleine natuurcamping voor Volwassenen.  Madeleine & Nicole ontvangen je graag op hun sfeervolle kampeerterrein in Saint Martin de Castillon in de Luberon. Aire naturelle ‘Les Joncquiers’ ligt in het ‘Parc Naturel du Luberon’ in de Vaucluse, één van de mooiste streken van de Provence, in Zuid Frankrijk. Ons terrein bevindt zich op een zuidelijke helling tegenover de Mourre Nègre, het hoogste punt van de Luberon (1125m), drie kilometer van het dorpje Saint Martin de Castillon.Er is een heerlijk zwembad aanwezig om lekker af te kunnen koelen op warme dagen of om wat baantjes te trekken. Verblijf op en toegang tot de camping uitsluitend vanaf 18 jaar.

Website: Aire Naturelle Les Joncquiers


Gite: Gengiraud

Een oase van rust en natuur, in het heuvellandschap van de Dordogne. Het gehucht Gengiraud ligt ln een dal, aan het einde van een doodlopende weg. Rond de statige kastanjeboom en oude waterput staan verschillende gebouwen: huis La Principale, huisje Le Lavaud, een schildersatelier en een grote schuur. Daaromheen een ruime tuin, omringd door riviertje Le Lavaud. Gengiraud ligt in het noorden van de Dordogne, in de Périgord Vert. Limoges en Perigeux liggen binnen één uur rijden. Ook groeps accomodatie tot 13 personen

 Website: Gengiraud


Gite: La Grange de Peyrouses

La Grange des Peyrouses is een ruim vakantiehuis voor 5 personen (eventueel 7) in de Auvergne, 70 km ten zuiden van Clermont-Ferrand aan de voet van de Sancy (1884 m), de hoogste berg in het centrale hoogland van Frankrijk, vlakbij de bronnen van de Dordogne. Gelegen aan het eind van een voormalig gletsjerdal met een panoramisch uitzicht van 60 km ver, zonder directe buren, een hectare eigen grond met een gevarieerde begroeiing en een beekje.

Website La Grange de peyrouses


Gite en Chambres d’Hotes: La Grange de Fabras

Een eeuwenoude boerderij in Fabras, op de weg tussen Pont de  Labeaume en Jaujac in de Ardèche. Sins april 2014 zijn wij, Peter en Marjon Bakker trotse eigenaren van dit domein. Gîtes en B&B La Grange de Fabras is een prachtig vakantieparadijsje. Met drie appartementen, een gite, zwembad en een prachtige tuin.  Peter en Marjon zijn daarnaast aardige en gastvrije mensen die er alles aan zullen om jullie vakantie tot een succes te maken.

Website: la grange de Fabras

 

 

 


Appartement bij Toulon te huur aan het strand. 

 

Vrienden uit ons dorp verhuren een appartement aan de Middellandse zee: een 2 kamer appartement voor 2/4 personen op 30 meter van het strand.

La Seyne s/mer Mar Vivo (83)  in de buurt van Toulon. In de periode Juin, Juillet, Aout, Septembre. Per week of per maand te huur.

Informatie: Guinand Marcelle, 35 rue du Moulin de Gypse 52500 Anrosey  TEL: 0325 888379 / 0325870384  ber.gui@outlook.fr


 

Vakantiehuis Les Veinards

Gites les Veinards is een zonnig en gastvrij vakantiehuis, waar je elke dag wordt getrakteerd op een adembenemend uitzicht. De naam les Veinards betekent niet voor niets: de geluksvogels! Het vakantiehuis ligt in het Zuiden van de Ardeche, vlakbij Vals les Bains en herbergt 3 appartementen die met passie en liefde zijn ingericht. Je wordt hier omarmd door de natuur en de rust. Centraal gelegen om de hotspots van de Ardeche te bezoeken. Of je er nu voor kiest om mindful te luieren of om actief op stap te gaan, hier vind je de rust om je batterij weer op te laden. De Nederlandse eigenaren Dominique & Anneke staan graag voor je klaar en wijzen je met plezier de weg!

Website Ardeche-frankrijk.nl


Camping de la Falaise

Camping de la Falaise direct gelegen aan de Ardèche net buiten het dorp Balazuc. Het is de camping waar wij vroeger vaak naar toe gingen van Héloise en Joel

Our campsite is situated in the heart of nature beside the River Ardèche and at the foot of magnificent limestone rock cliffs.

The campsite is very much a family site with customers who respect calm and the environment. We are very close to the village of Balazuc, which is rated one of the most beautiful villages in France, and close to the Ardèche Gorges and the Pont d’Arc natural rock arch.

Website: camping-balazuc.com


Interessante website voor Frankrijkliefhebbers


BnB.direct: Nieuw initiatief voor B&B’s

Dit platform doet eigenlijk niets anders dan huurders en verhuurders bij elkaar brengen. BNB.Direct levert huurders direct af bij de verhuurders. Dat kan geheel gratis omdat innovatieve technische oplossingen de operationele kosten tot een minimum beperken en omdat we aanvullende tools leveren zoals websites, availability kalenders.

Website: BNB.direct


Chambres d’Hoteswijzer

Op deze website vind je een heleboel Chambres d’hotes in Frankrijk van Nederlandse eigenaren.

Website: Chambresdhoteswijzer.nl


Raad en Daad Frankrijk

Met nu méér dan 10.400 leden neemt deze groep Raad&Daad Frankrijk een prominente plaats in op Facebook tussen de vele andere groepen met informatie, voorlichting en adviezen over het wonen en leven in Frankrijk.