groot landhuis van onderuit gezien Image Header

Wat is een Chambre d’Hotes?


Heeft u een vraag? Reserveren

Chambres d’Hotes in Frankrijk

Frans landhuis achter het bladerdek van de Catalpa De term chambre d’hôte komt voort uit het samenvoegen van de woorden `chambre`, wat kamer betekent, en hôte, wat gastheer, gast of loge betekent. Het betekend dus gastenkamer. Je komt dus terecht in de franse vorm van Bed and Breakfast.  Volgens de regels van de overheid zijn er er maximaal 5 kamers en 15 personen toegestaan. De eigenaren moeten er ook zelf wonen. In een chambre d’hôte is het ontbijt bij de overnachting inbegrepen.
De verblijfsvorm van een chambre d’hôtes is al heel erg lang geleden ontstaan op het Franse platteland. Vroeger werden er enkele kamers aangeboden op plaatsen waar mensen dan voor korte tijd konden verblijven voor hun werk tegen een kleine vergoeding. Dit is vandaag de dag eigenlijk nog steeds hetzelfde concept, maar nu vind je chambres d’hôtes door het hele land, in zowel de steden als op het platteland, en is het een ontzettend populaire accommodatievorm in Frankrijk onder de toeristen! Er zijn dan ook in Frankrijk wel meer dan 20.000 chambres d’hotes ingeschreven bij de Kamers van koophandel.Het is een uitstekende vorm van accommodatie als je graag eens kennis maakt met de lokale bevolking en de beste tips wilt krijgen om de omgeving te leren kennen. Je verblijft namelijk direct op het erf of in het huis van de verhuurders.
Een chambre d’hôtes is altijd kleinschalig,  vanwege de wettelijke beperkingen. Je hoeft je dus niet druk te maken over herrie en drukte van vele andere toeristen, want hier waan je je in een oase van rust, ruimte en privacy! Vaak beschikt een chambres d’hôtes op het platteland ook nog eens over een prachtige tuin waar je heerlijk kunt genieten in de buitenlucht!

 

Table d’Hotes.

Table d’hotes is net als chambres d’hotes een samenvoeging van twee franse woorden. ‘Table’ wat tafel betekent en  ‘hôte’ wat gastheer, gast of loge betekent. In het nederlands noem je dit de gastentafel.  In veel chambres d’hotes is er een mogelijkheid om ’s avonds aan de gastentafel te dineren. Bij La Perle d’anrosey koken we elke avond voor onze gasten een uitgebreide maaltijd met verse producten. Een informeel diner aan de lange tafel op het terras, samen met ons en de andere gasten, een goede maaltijd en een mooi glas wijn. Voor kinderen maken we speciale kleine kinderporties.
U hoeft niet meer te reizen en kan dus echt genieten. Als u met uw kinderen reist kunnen ze zonder probleem mee eten en op hun eigen tijd naar bed gebracht worden.
Het is hèt moment van de dag om anderen te ontmoeten en ontspannen samen te zijn.

De Franse levensstijl van lekker eten, tijd nemen om te genieten, van elkaar en van de omgeving, en een goed gesprek te voeren zetten we met een deze moderne variant dus voort in dit Domaine.

Bekijk de prijzen voor onze kamers en maaltijden

Chambre d’Hotes La Perle d’Anrosey is zo’n ideale plek om je vakantie te beginnen of af te sluiten.

Gelegen tussen Nancy en Dijon ter hoogte van Langres op 650 km van Utrecht. Niet ver van de autoroute du soleil maar in het glooiende, verstilde  landschap van de rivier de Amance. Je vakantie begint direct als je door de poort ons terrein oprijdt.

  • Groot authentiek landhuis
  • Vijf kamers van 30m2 met ruim uitzicht
  • Ook familiekamers tot 5 personen
  • Twee ramen minimaal per kamer (uitzicht op het mooie bosrijke heuvellandschap)
  • Mooie stijl
  • Ruim opgezet
  • Parkachtige tuin van twee hectare
  • Slechts een half uur rijden van de Autoroute du Soleil
  • Onbekende streek, geen massatoerisme (genieten van ruimte en rust)

 

Bekijk online of er nog een kamer beschikbaar is op uw gewenste aankomstdag