A6 door een verdroogd landschap Image Header
Snelweg A6 in droog landschap

Op vakantie naar de Ardèche

De Ardèche is een populaire vakantie bestemming in Frankrijk maar het is wèl ruim duizend kilometer rijden vanuit Nederland.

In één etappe naar je vakantie adres in de Ardèche

Ik ken bijna niemand die het echt leuk vind om 12 uur achter elkaar in de auto te zitten. Ik ken er wel heel wat die het toch doen. Dat deed ik deed ook namelijk ook toen ik een stuk jonger was. De lange reis is niet het leukste onderdeel van de vakantie maar de kampeerplek aan de oever van de Ardeche lonkte me tegemoet. Ik nam de kwelling van een lange autorit maar voor lief, het was nou eenmaal zo. We hadden het er wel eens over om het in twee dagen te doen, maar kamperen was geen optie. Auto uitpakken, tent opzetten om het een halve dag later weer in te pakken is geen aantrekkelijk idee. Een nachtje Dijon?  Geen leuk idee een volgepakte auto met dure racefietsen achterop laat je niet zomaar een nacht op straat staan. 

Ik kon het voor mijzelf altijd goed verdedigen waarom ik in één ruk naar de Ardèche reed maar ik moest er wel even van bijkomen in de eerste vakantiedagen. 

Misschien doe jij nu ook wel net als ik toen.  In deze tijd bestaat het internet en kun je makkelijk een hotel langs de snelweg zoeken.  Maar als je niet veel tijd hebt om te zoeken kom je al snel terecht in zo’n hotel op een onpersoonlijk industrie terrein langs de snelweg. In veel gevallen handig en funktioneel maar voor het vakantiegevoel is meer nodig. 

Heb je weleens aan een overnachting in een Chambres d’Hotes (Bed and Breakfast op z’n Frans) gedacht om je reis naar je vakantie adres in de Ardèche te onderbreken? Er zijn er tegenwoordig al meer dan 20.000 in Frankrijk. Keuze genoeg dus. En ook een flink aantal met nederlandse eigenaren.

Kan het ook  zonder veel extra kilometers?

Als je vakantie bestemming de Drome of Ardeche is, dan ligt Langres in veel gevallen net iets over de helft van je reis. Als je tenminste via Luxemburg en Nancy rijdt.  De autoroute du soleil maakt een grote bocht westelijk om Langres heen. Maar als je ervoor kiest om Langres  binnendoor aan de oostkant te passeren kom je in een stukje onbekend Frankrijk terecht. In dit stukje Frankrijk vind je een aantal Chambres d’Hotes gerund door Nederlanders. Chambres d’Hotes zijn altijd kleinschalig en op het platteland vind je ze vaak op de mooiste plekjes. Als je er eentje uitzoekt waar je ook kunt eten hoef je na aankomst ook de deur niet meer uit op zoek naar een restaurant.  Zo kan een noodzakelijke onderbreking van je reis ineens veranderen in een ontspannen rustmoment.

Op 7 uur rijden van Utrecht

Dit stukje vergeten Frankrijk wordt de laatste jaren steeds vaker ontdekt door Nederlanders en Belgen. De stad Langres is bij veel Nederlanders bekend als overnachting stad. Maar als je een voorkeur hebt voor de rust en ruimte van het platteland dan is het zeker de moeite waard om een beetje oostwaarts te kijken. Met name in het gebied oostelijk van Langres, zeg maar tussen afslag 8; Montigny-les-Roi en afslag 6; Langres-sud van de A31 vind je een aantal goede mogelijkheden om te overnachten bij Nederlanders. Je bent dan even weg van de snelweg in een stukje mooi en puur Frankrijk wat nog niet is ontdekt door het massatoerisme.

Egbert en Ilja van La Perle d’Anrosey 

Dit jaar wordt ons 7e seizoen dat we gasten ontvangen in onze Chambres d’Hotes. Veelal mensen die op weg zijn naar of van hun vakantie bestemming in het zuiden. De Drome en Ardeche worden hier wel heel vaak genoemd als vakantie bestemming. Wat wij vaak horen van onze gasten als ze hier uitchecken en weer op weg gaan verder naar het zuiden, is dat ze al helemaal in hun vakantie gevoel zitten. Vandaar ook deze blog om jullie op dit mooie stukje Frankrijk te attenderen en deze heerlijke rustige manier van reizen. Je bent nog onderweg maar al helemaal op vakantie.

Nederlandse Collega’s bij ons in de buurt:

Chambres d’Hotes  a-Rigaud van Eric en Jenny Horstman in Bourguignon lès Morey  a-rigaud.nl

 

 Chambres d’Hotes Chateau Muller van Marie Therèse Hanselaar in Poinson les Fayl  chateaumuller.net

 

 

 

 

Chambres d’Hotes La Perle d’Anrosey van Egbert Brehm en Ilja Tammen in Anrosey  laperledanrosey.nl

 
 
 
 
 
 
 
Deel dit bericht: