frans landhuis met serre en een oude catalpa Image Header
Snelweg A6 in droog landschap

Op vakantie naar de Ardèche?

De Ardèche is een geweldige en populaire vakantie bestemming in Frankrijk maar het is wèl ruim duizend kilometer rijden vanuit Nederland.

In één etappe naar je vakantie adres in de Ardèche

Ik ken bijna niemand die het echt leuk vind om 12 uur achter elkaar in de auto te zitten. Ik ken er wel heel wat die het toch doen. Dat deed ik deed ook namelijk ook toen ik een stuk jonger was. De lange reis is niet het leukste onderdeel van de vakantie maar de kampeerplek aan de oever van de Ardeche lonkte me tegemoet. Ik nam de kwelling van een lange autorit maar voor lief, het was nou eenmaal zo. We hadden het er wel eens over om het in twee dagen te doen, maar kamperen was geen optie. Auto uitpakken, tent opzetten om het een halve dag later weer in te pakken is geen aantrekkelijk idee. Een nachtje Dijon was dat wel. Maar de auto volgepakt en met dure racefietsen achterop laat je niet zomaar een nacht op straat staan. 

Ik kon het voor mijzelf altijd goed verdedigen waarom ik in één ruk naar de Ardèche reed maar het was wel een hele aanslag op mijn energie waar ik wel even van moest bijkomen in de eerste vakantiedagen. 

Misschien doe jij nu ook wel net als ik toen.  In deze tijd bestaat het internet en kun je makkelijk een hotel langs de snelweg zoeken.  Maar als je niet veel tijd hebt om te zoeken kom je al snel terecht in zo’n hotel op een onpersoonlijk industrie terrein langs de snelweg. In veel gevallen handig en funktioneel maar voor het vakantiegevoel is meer nodig.  Heb je weleens aan een overnachting in een Chambres d’Hotes (Bed and Breakfast op z’n Frans) gedacht om je reis naar je vakantie adres in de Ardèche te onderbreken? Er zijn er tegenwoordig al meer dan 20.000 in Frankrijk. Keuze genoeg dus. En ook een flink aantal met nederlandse eigenaren.

Kan het ook  zonder veel extra kilometers?

Als je vakantie bestemming de Drome of Ardeche is, dan ligt Langres in veel gevallen net iets over de helft van je reis. Als je tenminste via Luxemburg en Nancy rijdt.  De autoroute du soleil maakt een grote bocht westelijk om Langres heen. Maar als je ervoor kiest om Langres  binnendoor aan de oostkant te passeren kom je in een stukje onbekend Frankrijk terecht. In dit stukje Frankrijk vind je een aantal Chambres d’Hotes gerund door Nederlanders. Chambres d’Hotes zijn altijd kleinschalig en op het platteland vind je ze vaak op de mooiste plekjes. Als je er eentje uitzoekt waar je ook kunt eten hoef je na aankomst ook de deur niet meer uit op zoek naar een restaurant.  Zo kan een noodzakelijke onderbreking van je reis ineens veranderen in een ontspannen rustmoment.

Op 7 uur rijden van Utrecht

Dit stukje vergeten Frankrijk wordt de laatste jaren steeds vaker ontdekt door Nederlanders en Belgen. De stad Langres is bij veel Nederlanders bekend als overnachting stad. Maar als je een voorkeur hebt voor de rust en ruimte van het platteland dan is het zeker de moeite waard om een beetje oostwaarts te kijken. Met name in het gebied oostelijk van Langres, zeg maar tussen afslag 8; Montigny-les-Roi en afslag 6; Langres-sud  vind je een aantal goede mogelijkheden om te overnachten bij Nederlanders. Je bent dan even weg van de snelweg in een stukje mooi en puur Frankrijk wat nog niet is ontdekt door het massatoerisme.

La Perle d’Anrosey

Dit jaar wordt ons 7e seizoen dat we gasten ontvangen in onze Chambres d’Hotes. Veelal mensen die op weg zijn naar of van hun vakantie bestemming in het zuiden. De Drome en Ardeche worden hier wel heel vaak genoemd als vakantie bestemming. Wat wij vaak horen van onze gasten als ze hier uitchecken en weer op weg gaan verder naar het zuiden, is dat ze al helemaal in hun vakantie gevoel zitten. Met ons overnachtings arrangement proberen wij onze gasten te ont-zorgen. Een overnachting in een sfeervolle kamer met een goed bed, een lekker informeel diner gezamelijk met ons en alle gasten aan een grote tafel (table d’hotes) op het terras, en een uitgebreid ontbijt. De auto geparkeerd voor het huis op een afgesloten parkeerplaats. Bekijk online onze beschikbaarheid voor een bezoek aan onze B&B of kijk bij één van onze collega’s in de buurt.

Nederlandse Collega’s bij ons in de buurt:

a-rigaud van Eric en Jenny Horstman

chateau Muller van Marie Therèse Hanselaar


Egbert Brehm en Ilja Tammen zijn de trotse eigenaars van Chambres d’Hotes La Perle d’Anrosey in de uiterste zuidpunt van de Haute Marne op de grens van de Bourgogne.
 
 
 
Deel dit bericht:
Chat openen