Zicht vanaf de rempart van Langres op de omgeving Image Header
klankschaal op tapijt

Mediteren in de Haute-Marne Frankrijk

Het meditatie centrum “Centre Paramita” uit Parijs is verhuisd naar de Haute-Marne.  Sinds een paar maanden zijn ze gevestigd in een dorpje hier vlakbij.  Ook zij hebben de drukte van de grote stad achter zich gelaten om zich te voeden aan rust en ruimte. Vanuit hier gaan zij voortaan verder met het organiseren van hun meditatie trainingen en retraites in de grote steden van Frankrijk maar ook in hun “centre de l’enseignement”  in Varennes.

Een korte video  over tibetaans boedhisme en  een impressie van het centrum.

 

Als aanvulling op de rust en ruimte die hier al aanwezig zijn.

Centre Paramita heeft zich geïnstalleerd in een voormalige Colonie de Vacances en ze hebben hun gebouw Petit Nalanda genoemd. We hebben ons onlangs voorgesteld en ons ingeschreven voor een 5 daagse meditatie training begin februari.  Eén van de voornaamste redenen die wij hadden om ooit Amsterdam te verlaten was de rust en de natuur op te zoeken in ons dagelijks bestaan.  We wilden zodoende gunstige voorwaarden creëren  om onze meditaties en contemplatie meer gelegenheid te geven zich te verdiepen. Dat zich nu, een paar kilometer verderop een boedhistisch meditatie centrum vestigt is een super verrijking voor ons leven hier! Normaal gezien verplaatsen wij ons vaak honderden kilometers om diverse retreats en weekenden bij te wonen. Nu kunnen we vanuit huis heen en weer rijden. De Franstalige Canadese monnik Jason was onze inspirerende leraar deze 5 daagse training. We hebben, naast uitstekende begeleiding en een stevig onderbouwd curriculum, geweldig veel plezier gehad en bovendien veel mensen uit het hele land leren kennen; van alle windrichtingen waren er mensen naar hier gereisd. Ineens lijkt de Haute Marne ook interessant te zijn voor franse groot-stedelingen die op zoek zijn naar verstilling. We prijzen ons meer dan gelukkig dat het Centre Paramita zich zo vlakbij ons gevestigd heeft. Zomers zijn we uiteraard volop bezig met onze Chambres d’hôtes B&B , maar voor onze stille wintermaanden is het een waardevolle aanvulling op ons leven hier. Bovendien geeft het onze regio de allure die het verdiend. Ook wij, en talloze van onze gasten bevestigen dat, herkennen de louterende en inspirerende werking van rust, natuur, ontspanning die hier nog volop aanwezig zijn.

Open dag 15 Februari 2020

Zaterdag 15 feruari is er een open dag / porte ouverte voor de mensen uit de omgeving. Naast hun trainingen en winkel willen ze ook graag een plek zijn voor ontmoeting met mensen uit de omgeving. Op zaterdag dus een open dag met, hoe kan het ook anders, een (vegetarische) maaltijd voor de gasten.

Centre Paramita Varennes sur Amances

 

Egbert Brehm en Ilja Tammen zijn de trotse eigenaren van Chambres d’Hotes la Perle d’Anrosey

Deel dit bericht: