geraniums bij grindpad Image Header

Margot Lieve, kunstschilder op de heuvel van Laferté

Margot is onze “buurvrouw” in het dorp naast ons: Laferté sur Amance.  Achter haar huis bovenop de heuvel heeft zij haar schildersatelier. Vanuit haar raam heeft zij een mooi uitzicht over de Vallée de l’Amance en Anrosey met onze Chambres d’Hotes. Margot schildert kleurrijke abstracte schilderijen. Je wordt altijd vrolijk als je naar haar schilderijen kijkt. In onze Chambres d’Hotes hangen vijf schilderijen van haar hand. In 2019 hebben we hier in de zomerweken een grote expositie van haar werk gehad. In het atelier / ontbijtruimte en in de gastenkamers.

 

Zelf zegt ze over haar werk: “Mijn werk is gebaseerd op de componenten kleur en vorm, deze twee elementen ontstaan tijdens het werken en is dus niet een vooropgezet plan dat moet leiden tot iets wat lijkt op…….of iets wat iets moet voorstellen. Deze manier van werken ligt besloten in mijn drang naar vrijheid om “en route” mijn verbeelding de vrije loop te laten. Zo gaan intuïtie en verstand een verbinding aan die weer wordt aangeraakt in de vervloeiende kleuren, droom en werkelijkheid vloeien ineen.

“De kleur appelleert vrijwel uitsluitend aan het intuïtief gevoel, de vorm daarentegen aan het beredenerend verstand. Het landschappelijke en universele doemen op en lossen weer op. Motieven duiken op en verdwijnen om in een later stadium weer te worden opgenomen in een gewijzigd kleurenpatroon. Het is een voortdurend zoeken naar een bevredigend resultaat dat uitnodigt tot een nadere kennismaking aan de kijker.”

Je kunt nog wat meer over haar werk te weten komen op haar website: website: www.margotlieve.ml . Als je hier bent en je wilt haar schilderijen in haar Atelier bekijken kun je een afspraak met haar maken bv via een Mailtje

 

 

Deel dit bericht: