+ 33 (0) 325 882 001

Rustige vakantie in Frankrijk Image Header

Rustige vakantie in Frankrijk


Op zoek naar een rustige vakantie in Frankrijk?

Wilt u even ontsnappen aan de alledaagse hectiek en heerlijk tot rust komen in een natuurlijke omgeving?

Denk dan eens aan de zuidpunt van de Haute-Marne, op de grens van de Bourgogne en de Vogezen. Een gebied met volop natuur en ruimte, nog slechts door weinigen ontdekt maar deze streek heeft een hoop te bieden voor wie een rustige vakantie in Frankrijk zoekt.  Op slechts 650 km van Utrecht een mooie afstand voor een korte tussendoor vakantie in Frankrijk.

Een gebied voor rustzoekers in Frankrijk

Deze streek is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een rustige vakantie in Frankrijk en ook verrast willen worden door de schoonheid van de omgeving. Je vind hier nog slaperige dorpjes waar de tijd lijkt te zijn stilgezet, verstopt in enorm landschap.

Kleine brocante marktjes op de zomerse zondagen waar de Fransen op af komen om vrienden te ontmoeten en samen onder een « chapiteau » lunchen en bij te praten.

Uitgestrekte bossen en landerijen om urenlang te wandelen in alle rust en stilte. Waar je mooie uitgebreide fietstochten kunt maken over verkeersarme departementale weggetjes.

Een vakantie uitje naar de oude vestingstad Langres en daar een rondwandeling maken over de nog geheel intact zijnde stadsmuur.

Het is ook het gebied waar de Marne en de Maas ontspringen.  Bij het lac de la Liez, een stuwmeer van de Marne kun je zwemmen en bootjes huren.

Een streek waar je nog restanten vind van bewoning uit de Romeinse tijd.

Dijon de hoofdstad van de Bourgogne met een levendig stadsleven ligt op 90km en is in een dag te bezoeken. Ga de stad met andere ogen bekijken na het lezen van het boek de Bourgondiers van Bart van Loo.

Of ga een dagje golfen op de rustige golfbaan van Arc en Barrois. Golf d’Arc en Barrois is een ècht frans authentieke baan, gelegen in de tuin van een kasteel. Het heeft een charmante, overwegend vlakke baan van 9 holes.

Het leven hier kenmerkt zich voornamelijk door haar trage ritme wat zo kenmerkend is voor la campagne profonde (het diepe frankrijk).

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.

B&B la Perle d’Anrosey voor een rustige vakantie in Frankrijk.

B&B La Perle d’Anrosey is gevestigd in een groot 19e eeuws pand en ligt aan de rand van Anrosey een klein dorp met 150 inwoners iets ten oosten van Langres. Ons landhuis heeft een rijke geschiedenis en ademt historie. Overal zijn de authentieke details terug te zien. Vanuit het huis en de parkachtige tuin heeft u een prachtig uitzicht op de heuvels rondom de vallei van de Amance. Direct vanuit het huis kunt u mooie wandelingen of pittige fietstochten  beginnen. We hebben kaarten en beschrijvingen in de B&B ter beschikking voor u.

We beschikken over 5 ruime slaapkamers elk met eigen badkamer. Alle kamers hebben mooi uitzicht op het heuvellandschap. Desgewenst kunt u ‘s avond, op reservering, mee eten aan de Table d’Hotes, de gezamelijke gastentafel voor een informeel diner.

Alle ingredienten zijn hier aanwezig voor een geslaagde en rustige vakantie in Frankrijk.

  • Inspirerende omgeving
  • Ruime gastenkamers met eigen sanitair
  • Afgesloten parkeerplaats op eigen terrein
  • Parkachtige tuin met diverse zitjes
  • Mooie stijl en authentieke details
  • Ruimte en rust om te zijn
  • Afgesloten fietsenstalling
  • Elke avond mogelijkheid om te dineren  (op reservering)

entreehal met trap en doorkijk naar salon en tuin

Half pension arrangement of alleen Logies en ontbijt.

De genoemde kamerprijzen zijn altijd voor 2 personen en inclusief een uitgebreid ontbijt. Voor de actuele prijzen kunt u een datum ingeven en u ziet gelijk welke kamers dan beschikbaar zijn en de prijs.  U kunt opgeven of u alleen een overnachting met ontbijt wenst of een verblijf op basis van half pension. U kunt ook per dag aangeven of u wilt ‘s avonds wilt dineren.  In dit voorjaar hebben we een speciale aanbieding om kennis te maken met deze streek. Drie overnachtingen met ontbijt voor de prijs van twee. U kunt dan per dag bepalen of u gebruik wilt maken van de table d’hotes. Zo kunt u uw verblijf hier heel flexibel inrichten.

Ja, ik wil een rustige vakantie in Frankrijk!

Check online de beschikbaarheid van de kamer, bekijk de actuele prijzen en reserveer direct. U ontvangt gelijk een reserveringsbevestiging in uw mailbox.U heeft geen creditcard nodig.