frans landhuis met serre en een oude catalpa Image Header
A6 door een verdroogd landschap

Ga je dit jaar op vakantie naar de Drôme of de Ardèche?

De Drôme en de Ardèche zijn prachtige streken van La Douce France en heerlijk om je vakantie te houden, maar het blijft wèl een eind rijden.Wil je de reis graag onderbreken, maar is een  overnachting pal naast de herrie van de snelweg niets voor jou, overweeg dan eens een verblijf in ons mooie landhuis in een rustgevende omgeving , en je vakantie is direct begonnen !

Op 7 uur rijden van Utrecht en 5 uur rijden van afslag Montélimar

Onze Chambres d’Hotes B&B La Perle d’Anrosey is gevestigd in het dorpje Anrosey bij Langres. Op slechts een half uur autorijden van de A31 zonder extra kilometers. Zeer geschikt voor een overnachting onderweg als je op weg bent naar een camping of gîte in de Drôme of de Ardèche. Op 7 uur rijden van Utrecht en 5 uur rijden naar Montélimar (afslag Drôme/Ardèche) heb je de langste reisdag achter de rug en wordt je de volgende ochtend al wakker op vakantie ! Een heerlijke locatie om je vakantie te beginnen met een ontspannen tussenstop.

 

Voor wie op zoek is naar een tussenstop met rust, ruimte, een goed bed en een lekker diner.

Door een tussenstop op deze mooie locatie in onze gastvrije Chambres d’hotes begint je vakantie al vanaf dag één. Je kunt vanaf 16.00 uur inchecken en zodra je hier het terrein op rijdt, ben je al op vakantie.  Zomers ontvangen wij hier vaak gezinnen en koppels op weg naar hun vakantie bestemming. Direct toen wij dit huis voor het eerst zagen waren de ruimte, de rust, de schoonheid en de harmonie al voelbaar. Dit was waar we naar op zoek waren toen we een plek zochten om ons drukke en vaak hectische bestaan in Amsterdam om te ruilen voor iets anders. Als gastheer en gastvrouw van dit landgoed willen wij die unieke kwaliteiten van rust, ruimte en ontspanning graag delen met onze gasten.  Of je hier bent voor een enkele overnachting of voor een vakantie verblijf van meerdere dagen, met z’n tweetjes of met het hele gezin: ontspannen lijkt hier als vanzelf te gaan.

 

Wat maakt deze plek dan zo fijn als overnachting onderweg?

 • Elke dag bereiden we met zorg en aandacht een drie gangen diner voor onze gasten.  Informeel aan de grote gastentafel genieten van een lekkere maaltijd samen met ons en de andere gasten, verhoogt de gezelligheid en harmonie. Tijd om elkaar te ontmoeten en te ont-moeten.
 • Iedereen is volgens ons ontvankelijk voor schoonheid en harmonie. Het heeft direct invloed op je humeur. Schoonheid ontspant en nodigt uit tot fantaseren en genieten. Het huis is erg ruim opgezet en bezit nog vele mooie authentieke details. En, wat best wel bijzonder is voor franse huizen, er zijn veel grote ramen.  Daardoor zijn alle gastenkamers licht en heb je overal mooi zicht op de omgeving.
 • We omringen ons in huis graag met kunst, literatuur en theater; kunst doet een uitnodigend beroep op de zintuigen. Schilderijen aan de wanden, werk van Egbert en van bevriende kunstenaars. Een goed gevulde boekenkast, waarin de reis door ons leven af te lezen is, en er tegelijk een afspiegeling van is. Af en toe organiseren we een concert of optreden in de tuin. Kunst is vaak een aanleiding om in gesprek te raken over schoonheidsbeleving, resources, harmonie en expressie daarvan. In 2017 bijvoorbeeld traden Britta Maria en Maurits Fondse hier op. Een open lucht concert op een zomerse avond. We zullen nooit vergeten hoe onze dorpsbewoners dit gewaardeerd hebben. Ontroering alom door de voor hen zo bekende chansons die een onlosmakelijk deel van hun leven uitmaken. Gevuld met melancholie en herinnering. Ontroerend om mee te maken. Prachtig. In de zomervakantie maken we voor de kinderen een tekenhoek in het grote atelier. Met vetkrijt, potlood en stiften kan hier naar hartelust getekend worden. Kinderen komen vaak trots met hun tekeningen uit het atelier naar buiten, om deze aan de andere gasten tonen.
 
 
 
 

Een overnachting onderweg bij La Perle d’Anrosey:

 • Persoonlijke ontvangst met welkomsdrankje.
 • Grote sfeervolle kamers met eigen badkamer.
 • Comfortabele bedden.
 • Familiekamers tot 5 personen.
 • Diverse zitjes in de parkachtige tuin om lekker te ontspannen.
 • Een inspirerend tekenatelier voor kinderen.
 • Elke dag een lekker diner aan de gastentafel, de table d’hôtes.
 • Kleine porties voor kinderen.
 • De onmetelijke sterrenhemel s’nachts aan het firmament, bij heldere hemel.
 • Een afgesloten parkeerplaats bij het huis.
 • Niet te ver verwijderd van de autoroute du soleil.
 • Op 7 uur rijden van Utrecht en 5 uur rijden van Montélimar (Drôme / Ardèche).
 • Geen extra kilometers omdat je de snelweg bij de volgende oprit weer opdraait.

 

 
 

 
 
 
Open chat